Spørsmål og svar - IT teknisk

Det er mulig å kjøpe eller prøve Office 365 lisenser for anvendelse i prøveperioden. For eksempel kan man kjøpe Business Essentials for 37,50 kroner per måned. Et annet alternativ er å velge et Office 365 business abonnement som inkluderer en prøveperiode.

Du bør trolig beholde din eksisterende Outlook løsning og ikke bruke mailløsningen til Office 365 i prøveperioden, hvis bedriften ikke bruker Office 365 og tilhørende mailserver fra før. Du vil få tilgang til SharePoint og online-versjoner av Microsoft programmer som gir rask lesetilgang til dokumenter.

Her finner du mer info om Office 365

Det kan være at du er logget på Word/Excel med feil konto. Hvilken konto du er logget på med, ser du øverst til høyre når du er inne i programvaren. Her kan du bytte konto til den du benytter til å logge deg inn på Office 365. Dessverre er det slik at Microsoft ber deg bruke en privat konto ved innlogging på maskinen. Dette er nødvendig for å benytte Skype eller OneDrive personlig. Microsoft programmene klarer ikke å registrere at du senere har logget deg inn med din Office 365 konto som er forskjellig fra den du bruker for å logge deg på maskinen. Dette er et problem vi håper Microsoft klarer å løse.

I Office 2013, så gir Microsoft deg nå muligheten til tre ulike visninger (full, redusert og skjult). Her er hvordan du veksler mellom dem:

1. Start en hvilken som helst Office 2013 app: Word, Excel, Outlook, etc.

2. I det aller øverste høyre hjørne av vinduet, like til venstre for minimer-knappen, vil du se en knapp (som ser ut som en liten pil i en boks). Klikk på den.

3. Nå vil du se tre alternativer: 'Skjul båndet automatisk', 'Vis kategorier', og 'Vis kategorier og kommandoer'. Den siste er standardvisningen, og den viser alt. Velg en av de to andre, og du vil umiddelbart se resultatet.

Har du forsøkt brukerveiledningen? Det står der et avsnitt om hvordan du får tilbake dokumenter fra søppelkurven.

Husk at du må krysse av både for dokumentet og mappen den var i for å få dette tilbake.

Når du endrer metadata så endrer disse seg alle de stedene de er registrert. Endring av metadata bør ikke gjøres uten at man har tenkt nøye gjennom eventuelle konsekvenser. Generelt, anbefaler vi ikke å endre innhold i metadata etter at man har tatt metadata i bruk. Endring av tekst uten å endre innhold kan gjøres uten uventede konsekvenser.

1. Du logger deg på for eksempel din Microsoft konto på vanlig måte.

2. Du logger deg på din Microsoft konto ved hjelp av:

3. Nå har du logget deg på to Microsoft kontoer samtidig.